"Челси" не успя у дома срещу "Нотингам", "Юнайтед" не отбеляза гол в мач с "Астън Вила"

Тимът от Лондон прекъсна фантастичната си серия от пет поредни победи

06.10.2024 | 18:55 Редактор:
Трудни футболни срещи.
Трудни футболни срещи.

В среща от 7-ия кръг на Висшата лига "Челси" не успя да победи "Нотингам" у дома, срещата завърши с резултат 1:1. Така тимът от Лондон прекъсна фантастичната си серия от пет поредни победи във всички турнири.

В края на първото полувреме удар на Палмър срещна страничната греда и след това топката бе избита на голлинията от Зелс. Секунди след тази ситуация Йейтс можеше да изведе "Нотингам" напред, но Фофана с тяло спря топката преди да влезе във вратата на домакините.

Все пак в 49-ата минута "Нотингам" откри, след като Миленкович свали една топка към Ууд и той реализира. В 57-ата минута обаче "Челси" успя да изравни с гол на Мадуеке след хубав удар с левия крак.

В 78-ата минута "Нотингам" остана с 10 души след втори жълт и червен картон на Уорд-Праус, но въпреки това домакините не успяха да се доберат до успеха, макар че бе дадено и 13-минутно продължение, пише БГНЕС.

В същото време "Манчестър Юнайтед" завърши 0:0 при гостуването си на "Астън Вила" пред погледа на легендарния си мениджър Алекс Фъргюсън. Настоящият предводител на тима Ерик тен Хааг пък може още през следващата седмица да се прости с поста си.

Главният съдия на мача показа 5 жълти картона за гостите и един за домакините. В самия край на първата част Хари Магуайър получи контузия. Той бе заменен на почивката от Де Лихт.

Снимка: БГНЕС