fallback

"Славия" прекъсна слаба поредица с успех срещу "Черно море"

Единственото попадение отбеляза Карл Фабиен

04.10.2024 | 22:23 Автор: Толя Стоянова

"Славия" спечели с 1:0 у дома в мач от 11-ия кръг в Първа лига срещу "Черно море" и прекъсна негативната си серия от шест поредни двубоя без успех. Първата част премина при поделено превъзходство. В петата минута защитникът Венцислав Керчев стреля с глава, но вратарят Пламен Илиев улови топката.

Шест минути след това Васил Панайотов изведе Исмаил Иса, но ударът на нападателя беше избит от вратаря Николай Кръстев, който във втори пореден мач беше пред голлинията на столичани. След близо четвърт час игра Карл Фабиен подаде за Куентин Зеедорф, но ударът на защитника беше неточен. 

В 22-ата минута Чунг До проби в наказателното поле и пусна кълбото за Цветелин Чунчуков, който отблизо се разписа във вратата на варненци. Оказа се, че нападателят е играл с ръка и голът беше отменен.  В последните десет минути от първата част гостите достигнаха до три ъглови удара, но "белите" не допуснаха изненада в наказателното си поле.

В 55-ата минута младежкият национал Чунг До получи контузия и беше заменен принудително от Емил Мартинов. Три минути след това Кристиян Стоянов проби през центъра и шутира от дистанция, но ударът му беше спасен от Пламен Илиев. В 64-ата минута Карл Фабиен също опита да изненада вратаря на варненци с удар от разстояние, но и той не можа да се разпише в полза на Славия, предаде БТА.

В 77-ата минута капитанът на гостите Васил Панайотов не се ориентира в централната зона на терена, Галин Иванов отне кълбото и подаде за Карл Фабиен, който напредна и реализира във вратата на "Черно море". 

Варненци, които допуснаха първо поражение от август насам, се намират на трето място в класирането с 19 точки. "Славия" е с 11 пункта на 11-а позиция в Първа лига.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback