Драматично равенство между "Арда" и "Берое"

Двата тима изиграха равностоен мач

04.10.2024 | 19:39 Редактор:
''Берое'' заема 8-ата позиция.
''Берое'' заема 8-ата позиция.

Отборите на "Арда" и "Берое" завършиха наравно 1:1 в мач от 11-ия кръг в efbet Лига. Двубоят се изигра на "Арена Арда“ в Кърджали. Красив гол на Тонислав Йорданов в 80-ата минута спаси "Арда" от домакинска загуба.

Двата тима изиграха равностоен мач с много битка в средата на терена, в който по-добрите положения, като цяло, се откриха пред гостите. Домакините обаче стигнаха до повече точни удари към вратата на съперника.

През първата част най-добрата възможност за гол бе за "Арда". Удар с глава на бранителя Феликс Ебоа Ебоа бе спасен от вратаря на "Берое" в края на полувремето.

След почивката равностойната игра продължи с пълна сила. Гостите откриха в 61-ата минута чрез Хуан Пинеда, който се възползва от грешка в отбраната на домакините.

Домакините веднага вдигнаха сериозно оборотите и стигнаха до равенството в 80-ата минута. Тогава появилият се в игра в началото на втората част Тонислав Йорданов изпълни пряк свободен удар. Топката се отби от стената пред вратата на Берое и попадна отново у Йорданов. Той засече от въздуха и я забоде неспасяемо във вратата на Артур.

След третото си равенство за сезона, и преди останалите мачове от кръга, "Арда" се изкачи на 6-ото място в класирането, информира "Фокус".

"Берое", които в този мач бяха водени от досегашният помощник-треньор Алехандро Сагерас, след напускането на Хосе Луис Ачиари, стигнаха до второ равенство за сезона, като тимът е на 8-ата позиция.

Снимка: Lap.bg