fallback

Карлос Насар: Правим всичко възможно да се оттегли молбата за фалит на БФВТ

Без лиценз нещата са извън моя контрол, каза олимпийският шампион

04.10.2024 | 16:11 Автор: Беатрис Младжова

Олимпийският шампион Карлос Насар коментира новините за обявяването на несъстоятелност на Българската федерация по вдигане на тежести.

"Ще направя всичко възможно да запазя Федерацията по вдигане на тежести", заяви той.

Насар сподели, че с кандидата за нов президент на Федерацията – Марин Милашки, опитват всичко възможно, за да оттеглят молбата на БФВТ. Той поясни, че с него имат възможност да платят част от въпросните дългове. 

"Ние опитваме всичко възможно, за да се оттегли тази молба. Имам предвид, с кандидатурата на Марин Милашки за президент на БФВТ имаме възможност да платим част от дълговете", каза Насар.

Общото събрание за избор на нов президент на Федерацията ще се проведе на 8 ноември, съобщи БГНЕС.

"Без лиценз нещата са извън моя контрол. Не мога да бъда сигурен за предстоящите състезания, включително и Световното първенство в Бахрейн в началото на декември. С Марин Милашки ще направим всичко възможно, за да запазим Федерацията, за да има спорт. Има доста високи шансове той да бъде избран за президент. Ние правим предварителни договори със спонсори и биха подкрепили него и мен – ние сме честни хора", допълни той.

"Силно се съмнявам Антон Коджабашев да остане на президентския пост - не е първата му недостойна постъпка. Шест месеца нищо не направи за Федерацията. Битката е много сериозна. В България борбата е най-титулуваният спорт. Готов съм да се боря", поясни Насар.

Снимка: lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback