Александър Томаш: Ако срещу "Септември" се мислим за голямата работа, ще имаме проблеми

Ротации ще има на базата на тренировъчния процес, заяви наставникът на "армейците"

04.10.2024 | 11:55 Редактор:
Томаш не прави разлика между футболистите от България и от чужбина.
Томаш не прави разлика между футболистите от България и от чужбина.

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш очаква мощна подкрепа по трибуните на мача със "Септември" от 11-ия кръг на Първа лига. 

"Радостно е, че ще домакинстваме в София на "Васил Левски", надяваме се повече наши привърженици да дойдат. Чисто психологически, колкото повече публика има, толкова по-добре за нашия отбор и нашите футболисти, но в крайна сметка нашата задача е във всеки един мач да играем за победа", каза Томаш преди двубоя, който ще се играе в събота, 5 октомври, от 17:30 часа. 

Наставникът на армейците уточни, че наблюдават силните и слабите страни на съперника.

"Най-важното е ние да преборим себе си. Ние излизаме във всеки един мач срещу себе си. Да подобрим и да направим по-добра версия на себе си. Играем срещу "Септември", отбор с млади български момчета, които искат да се доказват. Ако ние си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблеми. Това е моята работа, футболистите да бъдат на 100 процента, даже и да надскачат себе си. Всеки един футболист, който тренира с първия отбор, трябва да тренира така, че във всеки един момент може да започне. За мен всички са еднакви, независимо дали са българи или чужденци. Искам да виждам страст и желание във всеки един, да знаят какво е ЦСКА и всеки да бъде готов за всеки един мач. Да, ротации ще има, но те ще бъдат на базата на тренировъчния процес", допълни Томаш, цитиран от БГНЕС.

Като проблем треньорът посочи, че тимът има 14 национали, а ще тренира с 6-7 човека.

"Вярвам, че след зимната подготовка нещата ще бъдат много по-добре. Не ми е работа да коментирам националния селекционер. Достатъчно авторитетна личност. В България всички разбираме от три неща - футбол, политика и красиви жени. Приказките са много хубаво нещо, но делата са по-важни.", каза още треньорът на ЦСКА.

Снимка: lap.bg