fallback

"Челси" тръгна с убедителна победа в Лигата на конференциите

Българският национал Георги Костадинов игра пълни 90 минути за кипърския АПОЕЛ (Никозия)

04.10.2024 | 08:05 Автор: Искра Ангелова

Английският гранд "Челси" победи с 4:2 белгийския "Гент" в мач от първия кръг на основната фаза на турнира Лига на конференциите.

"Сините" изиграха поредния си вълнуващ мач през сезона, като успяха да открият още в 12-ата минута чрез португалеца Ренато Вейга. Секунди след старта на второто полувреме друг португалец - Педро Нето, покачи на 2:0, но в 50-ата минута Цуйоши Уатанабе намали изоставането на гостите.

Кристофър Нкунку възстанови аванса на "Челси" от два гола в 63-тата минута, а малко след него Кийрън Дюсбъри-Хол покачи на 4:0. Крайният резултат бе оформен в 90-ата минута от Омри Ганделман.

Българският национал Георги Костадинов игра пълни 90 минути за кипърския АПОЕЛ (Никозия) при равенството 1:1 като гост на ирландския Шамрок Роувърс в друг мач от турнира.

През първото полувреме в Дъблин не се случи нещо особено интересно, но още в началото на втората част домакините останаха в намален състав след червен картон на Нийл Фаруджия. АПОЕЛ се възползва от това и поведе в 58-ата минута чрез Константинов Лайфис.

Домакините обаче не се отказаха и подкрепяни от публиката се добраха до изравняването в самия край на срещата. Точен за 1:1 в продължението бе влезлият от пейката Дилан Уатс.

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback