fallback

Елвира Краснобаева: Заминавам за Русия, ще се състезавам за Армения

"Решението ми не е свързано с финансови въпроси", каза гимнастичката

03.10.2024 | 14:55 Автор: Беатрис Младжова

Бронзовата медалистка на лента от Европейското първенство в Будапеща Елвира Краснобаева обясни защо вече няма да се състезава за България.

"Доста е трудно решението, но то по принцип няма нищо общо с федерацията по художествена гимнастика. Има друга причина - по семейни обстоятелства се местим. Истината е, че ще се състезавам за Армения. Трябваше ни вариант, в който да можем да живеем в Русия и го намерихме - ще живея и тренирам в Русия, но ще представям Армения. Решението ми не е свързано с финансови въпроси, както и с това, че не отидох като титуляр на Олимпийските игри в Париж", сподели Елвира Краснобаева.

Преди два дни с пост в социалните мрежи Елвира обяви, че сменя националността си. Управителният съвет на Българската федерация по художествена гимнастика извади гимнастичката от националния отбор, спря финансирането ѝ, обяви, че тя дължи финансови компенсации на централата и ѝ забрани да използва направените до момента музики и композиции.

Родената в Русия гимнастичка заяви, че в момента не тренира. Планира да започне подготовка следващата седмица, когато вече ще е напуснала България.

"В момента не тренирам. Смятам да започна подготовка следващата седмица. Готова съм да започна всичко отначало. Сега ще трябва да работя още повече, за да направим новите съчетания и да ги изработя колкото се може по-бързо. Вече знам и с коя треньорка ще продължа да работя, но все още не мога да кажа името ѝ", добави гимнастичката, цитирана от БНР.

Тя не затваря вратата към България

По отношение реакцията на досегашната ѝ треньорка Светлана Юриевна, Краснобаева сподели: "Госпожата също доста трудно преживява моето решение, защото с нея сме работили много, но няма какво да направим. Има такива ситуации в живота. Всички трябва да се успокоим малко. Искам да остана в добри отношения с всички. Не искам конфликти. Искам всичко да е наред, защото сме хора. Това са абсолютно нормални неща. Много съм благодарна на всички треньори и хора за подкрепата им. Аз не я затварям вратата към България, защото никой не знае какво ще се случи. Може да се върна да живея тук след време", поясни тя.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback