Страховит "Интер" разгроми "Цървена звезда"

Опитът на страната на "нерадзурите" се оказа решаващ

02.10.2024 | 07:33 Редактор:
''Интер'' показа страхотна ефективност.
''Интер'' показа страхотна ефективност.

"Интер" не допусна изненада и спечели категорично с 4:0 срещу "Цървена звезда" в първото си домакинство за сезона от новия формат на Шампионска лига. Симоне Индзаги направи известни ротации в състава си и заложи на стартов състав със седем играчи над 30 години. Опитът на страната на "нерадзурите" се оказа решаващ и те показаха страхотна ефективност възползвайки се от грешките на иначе показалият футболни достойнства сръбски шампион. 

В третата минута след центриране от свободен удар на Чалханоглу, Арнаутович отблизо вкара топката във вратата, но голът бе отменен заради засада. Осем минути по-късно обаче нямаше какво да спре радостта на Чалханоглу, който изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар оставяйки вратаря Глазер без шанс за реакция.

В 19-та минута дойде и първият изстрел по посока на вратата на "Интер", когато 17-годишният Максимович влезе на скорост към наказателното поле, но стреля над напречната греда. В ответната атака още един гол на "Интер" бе отменен заради засада на Дъмфрис. "Нерадзурите" продължиха да търсят втори гол и бяха много близо да го постигнат, когато Чалханоглу изведе Мхитарян очи в очи с Глазер, но вратарят реагира чудесно спасявайки удара на арменеца.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС