fallback

Любо Пенев: Не мога и няма да мълча на всички глупости и лъжи по мой адрес

"Не мога да разбера защо излиза Пиргов и говори неща, които не са му работа", каза треньорът на "Локомотив" (Пловдив)

30.09.2024 | 15:45 Автор: Искра Ангелова

Треньорът на "Локомотив" (Пловдив) Любослав Пенев коментира последните медийни изяви на спортния директор на футболния клуб в оставка Илко Пиргов.

Според Пенев няма нищо вярно в твърденията на Пиргов, които са отново  с цел да манипулират феновете и да объркат обществеността.

Пиргов обвини през уикенда треньора в непрофесионално отношение и незаинтересованост към селекционния процес.

"Конфликтът отива в отбора"

"Аз като старши треньор имам пълното право да определям часовете и времетраенето на всяка тренировка. Всеки ден съм с момчетата и моя екип на базата. Не приемам някой да ми се меси в работата и да ми говори за професионализъм. Всеки един разбор, анализ и тренировъчно занимание винаги са започвали с точност до минутата и са продължавали толкова, колкото е необходимо", поясни той.

"Свидетели на това са самите футболисти и моите помощници. Ако Илко Пиргов има въпроси около моя договор, нека да иска обяснение от началника си Христо Крушарски. Още в първия ми ден с мен работи Христо Златински, който е наставник на втория тим. Винаги съм бил на разположение, ако директорът на школата ме потърси за разговор", коментира Пенев пред БТА.

"Не мога да разбера защо излиза Пиргов и говори неща, които не са му работа. Предполагам, че неговата позиция в клуба не е да седи с часовника пред съблекалнята и да измерва времето, което прекарвам с играчите. Далеч съм да слизам на неговото ниво, но всеки трябва да си гледа професионалните ангажименти".

"Конфликтът и напрежението, които се вкарват умишлено от Пиргов и Крушарски, отиват в отбора и неговото представяне. Аз винаги говоря директно. Ако има проблеми, то трябва да се решават в офиса, а не през медиите. Но, не мога и няма да мълча на всички глупости и лъжи по мой адрес. Уважавам всеки истински локомотивец и хората, които помагат реално на клуба, а не заблуждават феновете с празни приказки и търсещи медийно внимание", добави той.

Снимка: Lap.bg.

fallback
Още от Спорт
fallback