"Левски" постигна трудна, но сладка победа срещу "Арда"

"Сините" започнаха феноменално срещата

29.09.2024 | 20:55 Редактор:
"Левски" постигна трудна, но сладка победа срещу "Арда"

"Левски" победи трудно у дома "Арда" с 2:1 в мач от 10-ия кръг на първенството в Първа лига. Хората на Станислав Генчев показаха колебания и бяха на път да изпуснат точки у дома срещу исторически неудобен съперник.

"Сините" започнаха феноменално срещата и още в 37-та секунда на мача Джавад Ел Джемили с хладнокръвен удар по диагонала откри резултата. Преглед на ситуацията с ВАР обаче показа, че нападателят е бил в засада.

В седмата минута Евертон Бала стреля по земя, но Господинов реагира добре. В десетата минута Пламен Крачунов спъна Сангаре в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Александър Колев, който не трепна и даде аванс на "Левски".

В 33-та минута грешка на Макун позволи на Станислав Иванов да се откъсне по дясното крило, вратарят Маркович излезе да го пресреща, Иванов опита пас, но не успя да намери Офор, който бе изпреварен от ван дер Каап. В 39-та минута Тонислав Йорданов изведе сам срещу вратаря Станислав Иванов, който стреля, Маркович изби в първия момент, но при добавката нападателят не сбърка наказвайки родния си клуб.

Четете повече в gol.bg

Снимка: Lap.bg