Александър Везенков класира "Олимпиакос" на финал за Суперкупата

Тимът ще се изправи срещу "Панатинайкос"

29.09.2024 | 12:10 Редактор:
Везенков бе част от стартовата петица.
Везенков бе част от стартовата петица.

Александър Везенков и "Олимпиакос" се класираха за финала в турнира за Суперкупата на Гърция. Българинът и неговите съотборници надиграха Перистери със 79:74 във втория полуфинал, състоял се в зала "Калитиа Палей дес Спортс", Родос.

На финала Везенков и компания ще имат за съперник "Панатинайкос". "Зелените" се справиха със съпротивата на "Арис" след 81:68 в първия полуфинал.

Тимът на Перистери даде да се разбере, че няма да бъдат боксова круша в този мач и властваха в откриващите минути, но "червено-белите" разкриха част от офанзивния си потенциал за пълен обрат и аванс от 3 точки в края на встъпителния период. "Олимпиакос" показа по-добро лице във втората четвърт и демонстрира достатъчно аргументи, за да се оттеглят в съблекалнята при 41:34 в своя полза.

Отборът от Перистери отново показа силата си и в хода на третата част си върна самочувствието, извоювайки си 3-точков актив след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт тимът от Пирея съумя отново да наклони везните в своя полза и да пречупи съпротивата на своя съперник до финалната сирена, информира БНР.

Везенков бе част от стартовата петица и още веднъж доказа, че му отива ролята на лидер. Българският национал бе големият фактор за ценната победа на участника в Евролигата и се превърна в реализатор №1. Крилото се прибра в съблекалнята с 20 точки и 4 борби за 24 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 6/8 от средна дистанция, 2/3 отвъд дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Филип Петрушев се отчете с 18 точки и 9 борби. Крис Кофи бе над всички за отбора от Перистери с 19 точки.

Снимка: БГНЕС