Голово шоу на "Осасуна" и първа загуба за "Барселона" в Ла Лига

Треньорът на каталунците Ханзи Флик пусна експериментален състав

29.09.2024 | 08:20 Редактор:
Голово шоу на
Голово шоу на "Осасуна" и първа загуба за "Барселона" в Ла Лига

"Осасуна" сложи край на перфектния старт на "Барселона" в Ла Лига и нанесе първа загуба на каталунците през сезона - 4:2. До този момент тимът на Ханзи Флик спечели и 7-те си мача, но на "Ел Садар" бе далеч от желаното.

Анте Будимир (18 и 72 дузпа) и Браян Сарагоса (28) развинтиха каталунците. Първият вкара два гола, докато вторият се отчете с гол и асистенция. Младокът Пау Виктор (53) вкара първия си гол в професионалния футбол, а в края на срещата Абел Бретонес (85) и Ламин Ямал (90) вкараха по още един - съответно за домакините и за гостите.

Въпреки загубата "Барселона" ще остане на върха в класирането с актив от 21 точки, независимо от развоя на утрешното дерби на Мадрид между "Атлетико" и "Реал". "Реал" (Мадрид) има 17 точки, докато Атлетико е с 15. "Осасуна" пък продължи пркрасното си представяне от началото на сезона и постигна 4-а си победа. Тимът от Памплона е на 6-то място в класирането с 14 т.

Треньорът на каталунците Ханзи Флик пусна експериментален състав, като остави извън него Ламин Ямал и Рафиня, а като титуляри започнаха цели 8 футболисти от школата на "Ла Масия".

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС