Яник Синер все пак може да бъде отстранен от тениса за 2 години

Преди време спортистът бе уличен в употреба на допинг

28.09.2024 | 12:33 Редактор:
Световната антидопингова агенция подаде днес жалба до Спортния арбитражен съд.
Световната антидопингова агенция подаде днес жалба до Спортния арбитражен съд.

Световният номер 1 Яник Синер от Италия все пак може да бъде лишен от състезателни права за срок от 2 години. Световната антидопингова агенция (WADA) подаде днес жалба до Спортния арбитражен съд в Лозана (CAS) във връзка с допинг случая на шампиона от Откритите първенства на Австралия и САЩ, съобщиха от организацията. От WADA искат двугодишна санкция за италианския тенисист.

"Гледната точка на WADA е, че констатацията за "липса на вина или небрежност“ не е правилна съгласно приложимите правила. WADA иска период на недопустимост между една и две години. WADA не търси дисквалификация на каквито и да е резултати, освен тези, които вече са били наложени от трибунала на първа инстанция“, се казва в позицията на WADA по случая на Яник Синер, предаде "Фокус".

Лидерът в световната ранглиста бе уличен в употреба на допинг, давайки два последователни положителни теста с наличие в тях на забраненото вещество клостеол, но след това беше установен от независим трибунал на ITIA, че няма вина за допинга, като становището е, че Синер е "без вина или небрежност“. Въпреки това WADA търси период на недопустимост между 1 и 2 години.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 55 минути
Някои бяха дисквалифицирани за далеч по-малко. Нямам нищо против Синер, но съм против двойните стандарти. Сигнализирай за неуместен коментар