fallback

ЦСКА започна строежа на новия си стадион (+ВИДЕО)

Новият дом на "армейците" трябва да е готов до 18 месеца

27.09.2024 | 09:05 Автор: Тодор Петров

Мечтата на "червена" България се превръща в реалност. ЦСКА започна реконструкцията на стадион "Българска армия". Късно снощи се появиха видеа и снимки, от които се вижда как десетки камиони влизат на мястото, където беше разрушена старата "Българска армия".

Новият дом на ЦСКА трябва да е готов до 18 месеца. По думите на техническия директор на клуба Михаил Александров, финансирането е подсигурено и няма да има никакви проблеми. Сумата за стадиона засега е 90 милиона лева. Капацитетът на съоръжението ще е за 16 000 зрители и всички сектори ще са с козирка. Целта на ЦСКА е да вземе категория 4 на УЕФА за новата "Българска армия".

От клуба потвърдиха тази сутрин информацията. 

"Вчера вечерта стартирахме втора фаза от реконструкцията на ст. "Българска армия". За да не причиним дискомфорт на посетителите на Борисовата градина, техниката влезе на стадиона след 20:00 ч. Днес стартират изкопните дейности и започва така чаканата същинска фаза от модернизацията на нашия дом", съобщават "армейците".

"Тази сутрин теренът беше посетен от изпълнителния директор на ЦСКА Радослав Златков, представителите на „Спортни имоти Българска армия“ Ангел Борисов и Георги Банов, както и от директорите на клуба Филип Филипов, Стоян Орманджиев и Михаил Александров. 

Бихме искали да обърнем специално внимание на факта, че движението на техническите средства в парка по време на целия процес ще се извършва, като се спазват най-високите екологични норми", пишат още от ЦСКА. 

 

fallback
Още от Спорт
fallback