fallback

ПАОК с Кирил Десподов падна тежко като гост на "Галатасарай"

Българският национал поигра 15-ина минути в Истанбул

26.09.2024 | 08:27 Автор: Тодор Петров

"Галатасарай" стартира в Лига Европа с 3:1 срещу гръцкия шампион ПАОК пред домакинска публика. Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов се появи от пейката през 77-ата минута, но не успя да допринесе за по-добър резултат за гърците.

В 48-ата минута бившият играч на "Наполи" Дрийс Мертенс центрира към другия бивш играч на неаполитанците Виктор Осимен, който нанесе точен удар, отклонен от Абдул Раман Баба в собствената му врата.

Гръцкият шампион все пак отвърна на удара в 67-ата минута, когато капитанът на ПАОК Андрия Живкович намери в наказателното поле Джони Ото. Испанецът стреля от малък ъгъл, но при добавката 21-годишният Янис Константелиас вкара в опразнената врата на резервния страж на "Джим Бом" Гюнай Гювенч.

Радостта на Кирил Десподов и компания обаче не трая дълго. Четвърт час преди края на редовното време защитата на ПАОК не се орентира добре при центриране на домакините. Нигериецът Осимен предпочете да подаде с глава към Юнус Акгюн, който не даде никакъв шанс на Доминик Котарски за 2:1.

В петата минута на добавеното време резервата Мауро Икарди нанесе последния нокаут за гръцката защита.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС  

fallback
Още от Спорт
fallback