Без изненада "Манчестър Сити" е в 1/8-финалите за Купата на Лигата

"Гражданите" се наложиха с 2:1 над "Уотфорд"

25.09.2024 | 06:52 Редактор:

"Манчестър Сити" не допусна изненада и се класира за 4-ия кръг в турнира за Купата на Лигата, след като победи с 2:1 "Уотфорд" у дома. Мачът се игра само 49 часа, след като "гражданите" стигнаха до 2:2 с "Арсенал" в изключително емоционално дерби от Висшата лига, но хората на Пеп Гуардиола показаха класата си, за да продължат напред в надпреварата, въпреки че в края имаше напрежение. 

Те записаха 16-а поредна победа над "стършелите", водени от бившия играч на "Манчестър Юнайтед" – Том Клевърли, като в тези мачове головата разлика е вече 60-9. Пеп Гуардиола очаквано направи редица промени в състава на "гражданите", но той пак изглеждаше доста силен с Грийлиш, Доку и Фодън в предни позиции, като за последния това бе първи старт през кампанията. 16-годишният Кейдън Брейтуейт също започна, а суперзвездата Ерлинг Холанд остана извън групата. 

Още в 5-ата минута стана ясно, че до изненада трудно ще се стигне. Гостите сбъркаха, опитвайки се да изнесат топката, МаКатий отне в наказателното поле на противника и върна към Грийлиш, който пък намери свободния Жереми Доку и белгиецът не сбърка за 1:0. 

Логичното се случи в 38-ата минута, когато Матеус Нунеш направи 2:0 с отличен удар от дистанция. Том Инс реализира с отличен фалцов удар в 86-ата минута, за да стресне феновете на "гражданите".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС