Великолепен Григор Димитров победи чилиец и Европа поведе с 2:1 на Света за Laver Cup

Най-добрият ни тенисист надделя в два тайбрека срещу Табило

20.09.2024 | 23:24 Редактор:

Победа за Григор Димитров срещу чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2) в първия си мач от тазгодишното издание на Laver Cup, противопоставящ отборите на Европа и на Останалия свят.

Най-добрият български тенисист изоставаше с 1:5 във втория сет, но успя да изравни и да прати срещата в тайбрек, където въпреки физически дискомфорт, успя да изтръгне победата.

Гришо се спаси от пробив в четвъртия гейм, когато отрази две точки за пробив. След това обаче Димитров стабилизира играта си и такива колебания не допусна, изпращайки частта в тайбрек. 

В десетия гейм Димитров изчака двойна грешка на Табило, след това още веднъж остави равенството, а непредизвикана грешка му помогна мачът да придобие нов облик - 5:5 във втория сет. След това двамата взеха подаванията си накрая и така още една част отиде в тайбрек.

Там българският тенисист поведе с 4:1, но в един момент на лицето му се изписа гримаса от болка заради контузия. Въпреки това той не свали темпото и за миг и взе тайбрека с категоричното 7:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg