"Монако" срази 10 от "Барселона" с 2:1 в Шампионската лига

Това бе първа загуба за "каталунците" при треньора Ханзи Флик

20.09.2024 | 07:02 Редактор:

"Монако" победи "Барселона" с 2:1 в среща от първия кръг на основната фаза на Шампионската лига. Головете за домакините вкараха Магнес Аклиуш (17) и Джордж Иленикена (71), докато точен за "каталунците" бе Ламин Ямал (28).

Почти цял мач "Барса" игра в намален състав, след като още в 11-ата минута с директен червен картон бе изгонен Ерик Гарсия, спрял откъсващ се сам срещу вратаря нападател на домакините.

За испанския отбор бе по-трудно с десет човека на терена и към края на мача отпадна физически. В 71-ата минута новото попълнение на "Монако" Джордж Иленикена бе изведен от Вандерсон и с много мощен удар с левия крак вкара топката зад Тер Щеген – 2:1.

Пет минути преди края на редовното време съдията Линдхаут от Нидерландия посочи дузпа за "Монако", но след преглед със системата VAR той отмени решението си.

Това бе и първа загуба за "каталунците" с треньор Ханзи Флик, който започна начело на клуба с пет победи от пет мача при отбелязани 17 гола. В следващия кръг "Барселона" посреща "Йънг Бойс", докато "Монако" гостува на "Динамо" (Загреб).

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС