"Байер" разби "Фейенорд", "Бенфика" изтръгна победата от "Цървена звезда"

Гостите от Леверкузен вкараха 4 безответни гола на нидерландците

19.09.2024 | 21:59 Редактор:
"Байер" разби "Фейенорд", "Бенфика" изтръгна победата от "Цървена звезда"

"Байер" (Леверкузен) и "Бенфика" стартираха силно в новия формат на Шампионската лига. Германският шампион се наложи над "Фейенорд" с категоричното 4:0 като гост, а португалският гранд победи "Цървена звезда" с 2:1 в Белград.

"Байер" (Леверкузен) поведе на Фейенорд още в петата минута. Германският национал Флориан Вирц се разписа с далечен удар, като топката влетя в долния десен ъгъл на вратата на домакините. В 30-ата минута Виктор Бонифейс от "Леверкузен" подаде на Фримпонг вдясно, който пусна успореден пас към Алекс Грималдо и защитникът се разписа за германците. В 36-ата минута Вирц вкара втория си гол в мача. 

Малко преди края на първата част преднината на "Байер" стана притеснителна. След центриране защитникът на гостите Едмонд Тапсоба се опита да върне топката към вратата с глава, но тя мина под крака на вратаря Веленройтер, който след това я затисна с тяло и тя се изтърколи зад голлинията

В другия мач "Бенфика" също си осигури успеха още преди почивката. Турският национал Керем Актуркоглу изведе "орлите" напред в деветата минута, като бе най-съобразителен в наказателното поле и вкара с плътен удар в долния ляв ъгъл.

В 29-ата минута друг турски национал на "Бенфика" също бе точен. Оркун Корчку вкара от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, като завъртя топката над стената и тя влезе неспасяемо до десния стълб на вратата.

В следващия кръг след две седмици "Байер" (Леверкузен) приема "Милан" у дома, а "Бенхика" посреща "Атлетико" (Мадрид) в Лисабон. 

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС