Ансамбълът ни по художествена гимнастика с равносметка след Париж и какво предстои

Гимнастичките бяха отличени за отбор на месец август

17.09.2024 | 14:40 Редактор:
Ансамбълът ни по художествена гимнастика с равносметка след Париж и какво предстои
Ансамбълът ни по художествена гимнастика с равносметка след Париж и какво предстои

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика от десет дни вече е започнал подготовка за новия сезон. За Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева предстои триседмичен лагер на базата на Белмекен. След това те ще подготвят две нови съчетания - с пет ленти и с три топки/два обръча за следващия сезон. От 2026 до 2028 година пък ансамблите ще имат нови уреди - пет топки и три обръча/два чифта бухалки.

Гимнастичките бяха отличени за отбор на месец август след четвъртото място в многобоя на Олимпийските игри в Париж. Ансамбълът печели наградата за рекорден 28-и път в историята от началото на анкетата. Грациите получиха 16 гласа от спортните редакции.

"Имахме един месец почивка, имахме време да мислим, всяка сама със себе си, събрахме се и решихме да продължим в този състав. Сега ще работим година за година, без да гледаме конкретно към следващата Олимпиада", заяви София Иванова.

"Всяка една от нас си почина през този месец и обмисли както се случи на Олимпийските игри и за бъдещето. На Игрите беше едно много хубаво преживяване и една сбъдната мечта да участваме на такъв голям форум. Благодарим на всички за подкрепата, беше нещо незабравимо", добави Магдалина Миневска.

"Олимпиадата беше един урок за нас. Тръгнахме си с много емоции, чувства и това ще остане незабравимо предизвикателство за нас", коментира Камелия Петрова.

"Урокът след Париж е, че не всичко е на всяка цена. Ние се насладихме на емоциите. Всички очакваха медал от нас, но това, че не спечелихме, не означава, че трябва да сме разочаровани", допълни Миневска.

"Направихме селекция, имаме десет момичета в момента. След една седмица се качваме на Белмекен. С тях ще работим до Нова година, след това ще останат осем, защото условията в залата ни не позволяват да имаме два паралелни отбора. Има промени в Правилника, с които ще се съобразим", поясни Стойнева.

Четете цялата статия в gol.bg.

Колко пъти ходихте на почивка това лято?

Не съм почивал/а, защото нямам финансова възможност или съм възпрепятстван по други причини.
Само веднъж. Традиционно имам по една лятна почивка годишно.
Два пъти - по веднъж в България и зад граница.
Повече от два пъти и планирам още почивки в последните подходящи дни.
Ходим на почивка само за уикендите, не сме имали дълга ваканция в друго населено място.
Общо 259 гласа

Снимка: Lap.bg.