Карло Анчелоти: Футболистите се контузват заради твърде многото мачове

"Реал" (Мадрид) има по-добър отбор от миналата година, смята треньорът

16.09.2024 | 15:44 Редактор:
Анчелоти посочи сериозен проблем.
Анчелоти посочи сериозен проблем.

Треньорът на "Реал" (Мадрид) Карло Анчелоти говори преди старта на актуалния шампион в Шампионската лига срещу "Щутгарт".

"Календарът е достатъчно взискателен. Сега имаме нов формат на турнира и не е ясно какво ще стане. Факт е, че имаме повече мачове в Шампионската лига. Ако ръководствата не приемат, че играчите получават контузии, защото играят твърде много мачове, значи имаме проблем", подчерта той.

"Фаворитите в Шампионската лига винаги са същите, сред тях е и "Реал". Това вече е друга история и да се надяваме, че можем отново да стигнем до финал при новия формат. За мен е много специален турнир, не само за клуба. Всеки ден се опитваме да разрешим някои проблеми, а истината е, че понякога не са и проблеми, а глупости. Това е като в живота някои глупости ги приемаме като проблеми", посочи още треньорът на "Реал".  

"В сравнение с миналата година се разделихме с играчи като Кроос и Начо. А също и Хоселу. В замяна на това дойде един от най-добрите футболисти в света. Дали имаме по-добър отбор от миналата година? Мисля, че да", завърши Карло Анчелоти, цитиран от БТА.

Снимка: БГНЕС