"Левски" тресна ЦСКА 1948 с 4:2 и се утвърди на върха в класирането

Сангаре се разписа на два пъти в мъглата в Бистрица

15.09.2024 | 21:18 Редактор:
Срещата бе от изтегления 12-ти кръг, който замени 8-ия.
Срещата бе от изтегления 12-ти кръг, който замени 8-ия.

"Левски" надви "червените" с два гола на Мустафа Сангаре и по още един от бившия таран на ЦСКА 1948 Алекс Колев и Марин Петков. "Сините" победиха с 4:2 в Бистрица и така със сигурност остават на върха в първенството след 8 изиграни кръга.

Сангаре, придобил популярност като Батман заради маската, която продължаваше да носи и без да има нужда от нея, даде стабилен аванс на "Левски" от 2:0 още преди да е изтекъл половин час игра, като и за двете му попадения асистира Евертон Бала. Ради Кирилов намали с технично изпълнение преди почивката, но след нова асистенция на Бала Алекс Колев (55) върна синята преднина от два гола.

Марин Петков (77) разсече бистришката мъгла с фантастично изпълнение, за да направи 1:4. В добавеното време Марио Илиевски направи загубата на домакините по-почетна - 2:4.

Срещата бе от изтегления 12-ти кръг, който замени 8-ия заради невъзможността да се проведе вечното дерби "Левски" – ЦСКА на „Васил Левски“. Така "Левски" остава лидер и след този кръг с 19 т. от 8 мача, докато ЦСКА 1948 допусна първа загуба и с 9 т. засега е 9-и, но има и два отложени мача, пише "Тема Спорт".

От групата на "Левски" отпадна Джавад Ел Джемили, който нито е контузен, нито наказан. Аут са и трайно проблемните Фабио Лима, Асен Митков и Илиян Стефанов.

Снимка: Lap.bg