"Рома" се размина на секунди от първи успех за сезона

"Дженоа" взе точка и оформи крайното 1:1

15.09.2024 | 16:15 Редактор:
Двата тима не успяха да се победят.
Двата тима не успяха да се победят.

Футболистът Артьом Довбик вкара първия си гол с фланелката на "Рома", но Кони Де Винтер изравни в 97-ата минута за "Дженоа", така че "Вълците" все още чакат първата си победа за сезона в Серия А. Срещата на "Мараси" от 4-ия кръг на калчото завърши 1:1.

Даниеле де Роси не можеше да използва контузения Енцо Льо Фе, а Никола Залевски бе извън тима, след като пропадна трансфера в "Галатасарай", така че Ману Коне започна за първи път като титуляр. За домакините липсваха Жуниор Месиас, Фабио Мирети, Алесандро Дзаноли, Брук Нортън-Кофи, Алан Матуро и Давид Анкейе. Тенисистът Стефанос Циципас зае централно място по време на загрявката, тъй като е привърженик на "Дженоа" от дете и бе специален гост.

"Рома" поведе малко преди паузата, когато вратарят на домакините Голини парира удар на Николо Пизили. Довбик бе точен с добавката, но флагът за засада бе вдигнат от лайнсмена, за засада на Манчини по-рано в атаката. След изключително дълго чакане продължило над 6 мин., проверката на VAR отреди, че попадението е валидно и това официално е първият гол на Довбик с екипа на "Рома".

Треньорът Даниеле Де Роси беше изгонен в добавеното време, а миг по-късно "Дженоа" стигна до изравнителния гол. Той падна в 97-ата минута при 4 добавени минути към мача. Витиня подаде отляво и Кони Де Винтер се измъкна между Еван Н'Дика и Ермосо, за да нанесе точен удар с глава от упор.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС