fallback

Румен Радев към олимпийците ни: Дадохте ни вяра, че можем да се мерим с най-големите

"Направихте така, че светът отново да заговори за непобедимата ни спортна школа", каза президентът

12.09.2024 | 17:48 Автор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев награди с Почетен знак на държавния глава, плакети и грамоти българските медалисти и финалисти, извоювали отличия и постигнали отлични резултати на летните Олимпийски и Паралимпийски игри в Париж 2024.

"С всеотдайност, невероятна воля, труд и себераздаване българските атлети направиха така, че на Летните олимпийски игри в Париж светът отново да заговори за непобедимата ни спортна школа. За нашия народ постиженията на спортистите ни във френската столица не са просто парче благороден метал или студена статистика, която отчита къде се намира България на световната спортна карта в момента. Техните олимпийски мечти и смелостта и постоянството, с които бяха постигнати, са образец за цялото ни общество и тяхното най-голямо постижение е, че ни накараха да се чувстваме горди, че сме българи. Че ни дадоха вяра, че можем да се мерим с най-големите и да ги побеждаваме", каза държавният глава на церемонията.

Радев подчерта, че постиженията на българските олимпийци са пример за подражание най-вече за младите хора на България.

"Спортът е сред дейностите, които сплотяват и изграждат характер, воля и увереност пред предизвикателствата на бъдещето", подчерта президентът.

Вижте повече във видеото.

Снимки: Пресцентър на президента

fallback
Още от Спорт
fallback