Андрей Петров е новият изпълнителен директор на БФС

Дадохме шанс на съдийската комисия. Трябва да започнем да подобряваме нещата лека-полека, каза президентът на БФС Георги Иванов - Гонзо

11.09.2024 | 16:29 Редактор:
Има 1,3 млрд. евро за усвояване отобщините, заяви Петров.
Има 1,3 млрд. евро за усвояване отобщините, заяви Петров.

Андрей Петров сменя Борислав Попов като изпълнителен директор на БФС. Това стана ясно след края на днешния Изпълком.

"Дадохме шанс на съдийската комисия предвид това, че те завършиха първенството добре. Г-н Борбалан имаше договор за още една година, но предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме тази промяна. Трябва да започнем да подобряваме нещата лека-полека", заяви президентът на БФС Георги Иванов, като обяви, че очаква да види подобрение в ръководенето на срещи още в предстоящия 12-и кръг в елита.

Петров работи в БФС от 2005 година, като за последно е бил началник на отдел "Стратегическо управление". Освен Станислав Тодоров, който бе избран за нов председател на съдийската комисия на мястото на Давид Борбалан, Вихрен Манев бе обявен за мениджър на съдийската комисия, Крум Стоилов за главен мениджър на ВАР, а Милко Николов за помощник мениджър ВАР.

"Желанието ни е да продължаваме да изпълняваме стратегическите планове, да комуникираме с клубовете и с всички заинтересовани лица, за да чуем тяхното мнение. Ще кандидатстваме по програма "Развитие на регионите 2021-2017", която се финансира от Европейския съюз. Насочени сме към 40 общини. Бюджетът е огромен - 1,3 млрд. евро, които могат да бъдат усвоени от тези общини. Обсъждаме възможностите за финансиране, реновация и реконструкция на съществуващи футболни съоръжения. Дейно работим с общините и планираме да проведем обща среща. В момента тече постоянна комуникация", заяви Петров, цитиран от gol.bg.

Снимка: lap.bg