fallback

Англия удари Финландия, Нидерландия и Германия със зрелищно равенство

Чехия победи Украйна, Грузия записа нов успех

11.09.2024 | 07:36 Автор: Деси Николова

Унгария и Босна и Херцеговина завършиха при резултат 0:0 във втора среща и за двата тима от турнира Лига на нациите в Лига "В", група 2. Двубоят се игра на стадион "Пушкаш арена" в Будапеща.

Домакините могат много да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки. Те бяха по-активният тим, имайки цели 13 голови положения срещу едва 2 за съперника.

Грузия пък записа нова победа в Лигата на нациите. Тимът победи с 1:0 Албания като гост в Лига "В", група 1. Двубоят се игра на стадион "Еър Албания" в Тирана.

Победното попадение отбеляза халфът на испанския Леванте Гиорги Кочорашвили в 71-ата минута след асистенция на Отар Китеишвили.

Полуфиналистът на ЕВРО 2024 Нидерландия и домакинът на форума Германия завършиха 2:2 във втора среща и за двата тима от кампанията в Лига на нациите.

Двубоят, който бе част от Лига "А", група 3, се игра на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам пред 50 109 зрители.

Играчът на "Милан" Тижани Райндерс откри резултата за "лалетата" с гол във 2-ата минута. Още до края на първата част Бундестимът обърна резултата след попадения на Денис Ундав в 38-ата и на Йозуа Кимих в продължението. Асистенцията за втория гол бе на Ундав.

Чехия победи Украйна с 3:2 във втора среща и за двата тима от турнира Лига на нациите в Лига "В", група 1. Двубоят се игра на стадион "Фортуна Арена" в Прага.

Европейският вицешампион Англия победи с 2:0 Финландия във втора среща и за двата тима от турнира Лига на нациите в Лига "В", група 2.

Двубоят се състоя на стадион "Уембли" в Лондон и е юбилеен номер 100 за капитана на "трите лъва" Хари Кейн, информира "Фокус".

Той излезе за 73-и път с капитанската лента в мач на родината си и донесе победата за домакините, разписвайки се в 57-ата минута след асистенция на Трент Арнолд. Отново Кейн бе точен за 2:0. Това се случи в 76-ата, а пасът бе на младия нападател на Челси Чуквунонсо Мадуеке.

Резултати от срещи от турнира Лига на нациите, които се играха тази нощ:

Лига "А"

Нидерландия - Германия - 2:2

Унгария - Босна и Херцеговина 0:0

Лига "B"

Албания - Грузия 0:1

Англия - Финландия 2:0

Ирландия - Гърция 0:2

Чехия - Украйна 3:2

Лига "C"

Латвия - Фарьорски острови 1:1

Северна Македония - Армения 2:0

Лига "D"

Андора - Малта 0:1

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback