Христо Стоичков дари акциите си в ЦСКА на мажоритарния собственик на клуба

Камата започва работа във ФИФА, където ще отговаря за проектите в Източна Европа

10.09.2024 | 18:05 Редактор:
Стоичков обяви, че остава свързан с ЦСКА.
Стоичков обяви, че остава свързан с ЦСКА.

Христо Стоичков е дарил своя дял акции в ЦСКА на мажоритарния собственик на клуба - "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука". Причината за това е, че носителят на "Златната топка" започва работа във ФИФА, където ще бъде отговорник за проектите в Източна Европа по покана на президента Джани Инфантино.

Ето какво написа Стоичков в социалните мрежи:

"Армейци", приех поканата на първия човек в управлението на световния футбол Джани Инфантино да отговарям за проектите на ФИФА (FIFA) в Източна Европа. Позицията е стратегическа за бъдещото и авторитета както на европейския, така и на българския футбол. Именно ФИФА е организацията, която с решенията си определя курса на развитие на любимата ни игра и всичко трябва да е прозрачно и честно. Кауза, за която ще работя безрезервно"

В тази връзка по формални причини дарявам моите акции в CSKA Sofia FC на мажоритарния собственик, за да няма конфликт на интереси. Това изискват правилата на ФИФА и аз ще ги спазя, но ви гарантирам - няма да скъсам връзката си с любимия ми клуб, който ме изстреля в големия футбол. Приех позиция в Управителния съвет на фондацията, защото сърцето и душата ми са "червени". В случая акциите за мен реално нямат значение, защото оставам свързан с клуба. Ще продължа да помагам на ЦСКА с всичко, което мога!

Новият ми пост във ФИФА дава възможност да съм близо до големите събития в световния футбол и това ще е голям плюс за нас. ЦСКА е велик и вечен! Вярвам в бъдещите успехи на отбора, защото ние сме армейци и изпитанията ни правят по-силни".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)