fallback

Български бойци тестваха силата си на уреда PowerКube в SENSHI GYM - Варна

10.09.2024 | 14:41 Автор: Елеонора Танева

В рамките на международния тренировъчен лагер на Българската карате киокушин федерация, който се проведе в дните от 5 до 9 септември 2024 г. във Варна стотици бойци и треньори се събраха в морската столица за незабравими тренировки и безценен обмен на знания, водени от стремеж към надграждане на уменията им и досег с велики майстори на бойните изкуства.

По време на лагера изявени състезатели от БККФ имаха възможност да използват иновативния уред PowerKube, разположен на територията на спортен център SENSHI GYM в гр. Варна. Много от националите на БККФ не устояха на изкушението да видят колко голяма е тяхната сила и тестваха уменията си на устройството.

Новата придобивка на фитнес залата PowerKube е високотехнологично устройство, предназначено за измерване и анализиране на силата на удара на всеки боец с научна прецизност. Разработено с усъвършенствани сензори и специално създаден аналитичен софтуер, то осигурява незабавна информация и обратна връзка за представянето на спортистите с подробни данни за всеки удар.

Сред първите бойни атлети, пробвали също възможностите на устройството, бяха реферите и инструктори на SENSHI - сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов. В последния етап на усилената си подготовка, само ден преди изявите си на ринга на SENSHI 23, в тестовете се включиха и част от професионалните бойци.

На 8 септември лично Атанас Божилов дойде в SENSHI GYM Варна да тества силата на прословутата си лява ръка, с която на бойната галавечер SENSHI 23 успя да повали Джайте Ндоу Бубу в един от нокдауните на плажната арена.

Бойците на професионалната верига SENSHI - Драгомир Петров, Михаил Велчовски, републиканският шампион по киокушин Николай Йоргов, както и Марио Кирилов - кътмен на международната галавечер и треньор в ARMEEC GYM гр. София също направиха силови тестове на устройството.

Модерният уред PowerKube може да се калибрира според вида тренировка, типа на ударите, нивото на трениращия и още много входни параметри, за да предоставя ценна информация за нивото, качеството и прогреса на тренировките, недостъпно досега извън лабораториите за спортни науки от висок клас. Технологичният спортен уред позволява измерване на силата на удара на всеки ритник, като се настройва за индивидуални резултати спрямо височината и теглото на трениращия, което превръща PowerKube в иновативен инструмент в обучението по бойни изкуства. С негова помощ тренировките вече ще бъдат много по-подробни и полезни за професионалистите, които се подготвят за нови победи, както и за всички състезатели по бойни спортове в гр. Варна.

fallback
Още от Спорт
fallback