Григор Димитров провежда открит урок за деца в София преди мача срещу Новак Джокович

Благотворителният мач ще се проведе на 17 септември

10.09.2024 | 14:29 Редактор:
За да успявам е нужна дисциплина и силна мотивация, сподели Григор Димитров.
За да успявам е нужна дисциплина и силна мотивация, сподели Григор Димитров.

Григор Димитров ще участва в открит урок за деца в партньорство с една от водещите фармацевтични компании в България MSD. Темата на урока е "Гейм, Сет, Мач за здравето!" и ще събере деца от различни спортни школи в столицата. Ще се проведе на 17 септември, броени часове преди най-голямото спортно събитие у нас за 2024 г. – благотворителния мач на Григор Димитров с Новак Джокович, организиран от Фондация "Григор Димитров".

Освен ценни съвети за подобряване на техниката на младите тенисисти, децата ще научат колко важна е грижата и превенцията на здравето, дисциплината и постоянството за успешното им развитие в спорта и професионалния им живот.

През 2020 г. Григор Димитров създаде своята едноименна благотворителна фондация, за да насърчава развитието на децата чрез своя собствен пример и този на големите световни звезди в тениса. Да им помогне за изграждане на умения за физическа, емоционална и психическа устойчивост, желание за победа, сила на духа в пътя им към успеха. 

"За да успявам е нужна дисциплина и силна мотивация. Гейм, Сет, Мач за здравето! Успехът е постоянство! Ще се видим в София!“, сподели най-успешният български тенисист в световната ранглиста преди срещата му с децата, цитиран от gol.bg.

Снимка, архив: БГНЕС