Ерлинг Холанд донесе победата на Норвегия над Австрия, Италия би Израел в Лигата на Нациите

ВАР реши за победния гол на Ерлинг Холанд

10.09.2024 | 07:20 Редактор:
Ерлинг Холанд вкара победния гол в 80-ата минута.
Ерлинг Холанд вкара победния гол в 80-ата минута.

Норвегия победи с 2:1 Австрия в 3-а група на Лига В на Лигата на Нациите. Феликс Хорн Мюре откри с нисък удар в 9-ата минута, но в 37-ата Марсел Сабицер успя да изравни. Поедният гол вкара Ерлинг Холанд в 80-ата минута. Първоначално лайнсменът отсъди засада, но последва преразглеждане от ВАР и след повече от 2 минути пауза попадението все пак бе зачетено. 

Това бе 32-и гол в 35-ия му мач за скандинавците, с който е само на един от лидера при реализаторите в историята на Норвегия – Йорген Юве. 

Така норвежците имат 4 точки в групата, колкото и Словения, след 3:0 над Казахстан с хеттрик на Бенямин Шешко, докато Австрия е с 3, а казахите с 1. 

В Будапеща Италия би Израел

Италия е с пълен актив от 6 точки в група 2 на Лига А от Лигата на Нациите, след като победи с 2:1 Израел като гост. Мачът се игра в Будапеща, заради невъзможността на Израел да провежда мачове у дома. Головете на Давиде Фратези и Мойс Кийн донесоха втори успех за Адзурите, които преди 3 дни надвиха 3:1 Франция в Париж. Израел пък губи за втори път, след като отстъпи с 1:3 от Белгия.

Четете повече в gol.bg

Снимка: БГНЕС