fallback

С голове на Кристиано Роналдо и Лука Модрич Португалия и Хърватия пречупиха Шотландия и Полша

"Мореплавателите" стигнаха до успеха след обрат

09.09.2024 | 07:20 Автор: Тодор Петров

Португалия победи като домакин Шотландия с 2:1 в мач от 2-ия кръг в група 1 на Лигата на нациите. "Мореплавателите" стигнаха до успеха след обрат, като на почивката изоставаха с 0:1. За Португалия това е втори успех в групата от 2 мача. Шотландия е на другия полюс – втора загуба също от 2 мача.

С гол на Скот МакТоминей още в 7-ата минута Шотландия поведе. През първата част по-активният тим напълно очаквано бе този на Потугалия, но голът падна във вратата на домакините.

В началото на втората част в игра за Португалия се появи и суперзвездата Кристиано Роналдо и домакините вдигнаха още по-сериозно оборотите. Изравнителния гол не закъсня и негов автор в 54-ата минута бе Бруно Фернандеш.

В 88-ата минута самият Роналдо вкара за 2:1, донасяйки победата за тима си.

В другия мач от групата Хърватия измъкна 1:0 срещу Полша. За поляците това е първа загуба в групата, след като отборът тръгна с победа над Шотландия.

Хърватите имаха сериозно предимство, но през първата част така и не успяха да се възползват от него. Поляците не успяха да стигнат до точен удар към вратата на домакините, пише "Фокус".

След почивката логичното се случи в 52-ата минута, когато Лука Модрич вкара за 1:0. В следващия си мач, на 12 октомври, Хърватия приема Шотландия. В същия ден Полша е домакин на Португалия.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback