fallback

УЕФА глоби "Рома" с 2 млн. евро

Санкции от 60 000 евро получиха "Астън Вила" и "Олимпик" (Марсилия)

07.09.2024 | 15:37 Автор: Искра Ангелова

Европейската футболна централа (УЕФА) глоби "Рома" с 2 милиона евро и заплаши турския Истанбул "Башакшехир" с едногодишна забрана от участие в европейски турнири, след последните решения на финансовите следователи, съобщава агенция АП. "Башакшехир" беше глобен и със 100 000 евро.

Санкции от 60 000 евро получиха английският "Астън Вила" и 20 000 евро за френския "Олимпик" (Марсилия) бяха наложени за късно предаване на сметки за системата за наблюдение, известна преди като "Финансов феърплей".

"Астън Вила" ще играе в Шампионската лига през настоящия сезон, като вероятно ще спечели най-малко 40 милиона евро от наградния фонд на УЕФА. "Олимпик" (Марсилия), който беше глобен от УЕФА и през 2022 година, не се класира за нито един от евротурнирите тази година, след като достигна до полуфиналите на Лига Европа през миналия сезон.

"Пари Сен Жермен", "Интер" и "Милан" бяха сред клубовете, глобени в предишни години, които са изпълнили финансовите си цели през миналия сезон, добавят от европейската футболна централа.

Четете цялата статия в gol.bg

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback