Италия се развихри и победи Франция на "Парк де Пренс"

И двамата треньори бяха направили някои рокади

07.09.2024 | 07:25 Редактор:
Успехът е първи за Италия над Франция от 16 г. насам.
Успехът е първи за Италия над Франция от 16 г. насам.

Италия записа една от най-големите си победи в последно време, като надви с 3:1 Франция на "Парк де Пренс" в Париж. Това беше първата среща на двата тима от Група 2 на Лига А на Лигата на Нациите. "Адзурите" допуснаха гол още в 13-ата секунда, но обърнаха нещата със силна игра и хубави атаки. Успехът е първи за Италия над Франция от 16 г. насам. За последно "адзурите" надвиха "петлите" на Евро 2008. 

И двамата треньори бяха направили някои рокади в търсене на подмладяване и реконструиране на съставите, след Евро 2024 г. Килиан Мбапе водеше атаката на Франция, а дебют получи Майкъл Олисе. Брадли Баркола пък стартира на левия фланг. Именно той реализира първия гол в мача.

Центърът беше за Италия, като топката стигна до Камбиазо, който върна назад към Ди Лоренцо, защитникът на "Наполи" се забави да овладее топката и тя бе отмъкната от Баркола, който останал сам срещу Донарума реализира под гредата - 1:0. В 13-ата секунда това е най-бързият гол в историята на Франция. Попадението е първо за Баркола с екипа на "петлите".

Четете цялата статия в gol.bg.

Снимка: БГНЕС