fallback

Гонзо продължава чистката си с изпълнителния директор на БФС

"Който не си върши работата, ще бъде сменен", каза президентът на БФС

06.09.2024 | 15:17 Автор: Искра Ангелова

Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов обяви, че на 11 септември ще се проведе следващото заседание на изпълнителния комитет на централата. Той анонсира няколко важни промени и мотивира решенията, които ще бъдат взети, както и обяви какви предложения още ще се гледат.

Едно от важните неща е смяната на изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, което предизвика сериозно учудване сред журналистите. Опитният юрист обаче явно ще се раздели с поста си, макар очакванията са да остане на работа в сферата на фубола. Също така прогнозите сочат, че мястото му ще бъде заето от Добрин Гьонов - доскоро изпълнителен директор на ЦСКА 1948, а също така и член на УС на Професионалната лига.

"Който не си върши работата, ще бъде сменен. И компромис няма да правя в тези неща. На 11 септември имаме изпълком, на който ще бъде сменен изпълнителният директор. Разбира се, че има решение кой ще го смени. Мислите ли, че ще сменя някой без да съм решил и кой ще го замени? Нека да мине Изпълкома и ще разберете всички неща, които ще се случат", заяви Иванов.

Съдийските промени

След това пък подчерта, че националната футболна база в нейната хотелска и ресторантска част вече няма да бъде преотдавана под наем на други лица с комерсиална цел. БФС остава управляващ базата, натърти президентът на централа.

"Има и други неща, които ще се случат, тях също ще ги научите. Става въпрос и за базата, ще се прекрати договора на външната фирма, която я управляваше. Базата ще се използва само от националните отбори и за футбола. Ще се прекратят всички тези практики с отдаването под наем на футболната база. Има и още много неща, които трябва да решим на изпълкома, но тези неща ще ги разберете след края на заседанието. БФС ще управлява базата си".

За Съдийската комисия и промените в нея тоя обясни и какво е наложило да се реагира така бързо: "Предвид създалата се ситуация, напрежението и недоверието, което имаше към съдиите и съдийската комисия. Съдиите също трябва да се вземат под внимание, нормално беше да се направи промяна. Смятам, че това е за добро. Казал съм на всички хора във всички отдели, работещи във футболния съюз, че всички отбори трябва да бъдат равнопоставени и да работят по правилата. Това беше основното, заради което са направени промени в съдийската комисия".

ВАР-мениджър ще бъде българин

Освен испанският шеф на съдиите Давид Фернандес Борбалан, от комисията си тръгнаха още мениджърът за системата за видеоповторения (ВАР) Петър Петров, както и Стоян Алексиев - мениджър на самата комисия.

"ВАР-мениджър ще бъде българин, залагаме на наш кадър. Ако обаче видим, че пак не могат да се справят, ще направим промени и в това естество.по всякакъв начин се опитваме да начертаем точната формула. В крайна сметка не всеки, който е назначен, може да се справи. Но всеки един трябва да си защитава името авторитета, името в работата си", категоричен бе Георги Иванов.

"Станислав Тодоров в момента е временен, но ще бъде постоянен председател, защото предстои изпълком. Изпълкомът утвърждава председателят на съдиите. Затова след 11 септември Станислав Тодоров ще бъде официално председател на съдиите, а за момента е временно изпълняващ длъжността. Но трябва да се направят наряди, следващата седмица има мачове. И ние трябва да работим в тази насока", поясни Гонзо.

"За мениджър на съдийската комисия също има варианти. С хората в момента разговаряме, но ще ги разберете в понеделник, когато имам среща с всички. Тогава ще научите имената им", коментира промените в БФС лидерът на българския футбол.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback