Кристиано Роналдо след рекорда: Уникален етап в живота ми

"Трябва да съм много фокусиран, за да вървят нещата добре", заяви звездата на Португалия

06.09.2024 | 08:52 Редактор:
Кристиано Роналдо не скри емоциите си след рекорда.
Кристиано Роналдо не скри емоциите си след рекорда.

Голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо говори след победата с 2:1 над Хърватия у дома на старта на Лигата на нациите. Той вкара своя гол №900 в професионалната си кариера.

Петкратният носител на "Златната топка" стана първият футболист в историята, който стига тази кота. Зад него в класацията са Лионел Меси (842 гола) и Пеле (765).

"Португалия да спечели Европейското първенство е равностойно на спечелването на Световно. Вече спечелих два трофея за Португалия, които наистина исках. Това не ме мотивира, много е различно. Мотивиран съм да се наслаждавам на футбола и рекордите идват само. Не чупя рекорди... те просто ме преследват", заяви той, цитиран от gol.bg.

"900 гола изглеждат като всяко друго важно събитие, но само аз знам колко е трудно да се работи всеки ден, за да вкараш 900. Това е уникален етап в кариерата ми, толкова съм горд", не скри радостта си Роналдо.

"Аз съм на 39 години и половина... Трябва да съм много фокусиран, за да вървят нещата добре. Иска се много отдаденост. Ето защо, когато тези неща станат факт, ставам толкова емоционален", подчерта звездата на "Ал Насър".

Снимка: БГНЕС