fallback

Григор Димитров: Явно процесът на рехабилитацията ми е малко по-бавен от преди

Първата ни ракета разкри, че е имал проблеми още преди мача

04.09.2024 | 08:53 Автор: Деси Николова

Григор Димитров приключи участието си на US Open в 1/4-финалите. Контузия спря победната серия на най-добрия български тенисист.

"Да, мисля, че е комбинация от всичко, включително срещата с Андрей Рубльов в предишния кръг. Явно процесът на рехабилитацията ми е малко по-бавен от преди. Искам да кажа, че усетих няколко неща още преди мача. Така че да, мисля, че наистина няма смисъл да говоря повече по темата. Това е играта и аз трябва да съм с високо вдигната глава", каза Григор Димитров по повод контузията, която получи в четвъртфиналния мач с Франсис Тиафо. Българинът бе принуден да се откаже в четвъртия сет.

"Както казах, просто трябва да преоценя малко някои неща, които мога да променя. Може би мога да се справя малко по-добре. Също така начина, по който съм се подготвял. Но пак повтарям, като се имат предвид всички обстоятелства от Монреал досега, искам да кажа, че не бях сигурен, че дори ще мога да се справя, камо ли толкова добре, колкото ми се искаше. И пак казвам, че приемам този четвъртфинал по всяко време. Не искам да дискредитирам мача, който изигра Франсис. Искам да кажа, че той също ме подтикна много да се опитам да работя допълнително, така че определено заслужава признание. Продължаваме напред", коментира първата ни ракета.

"Натрупва се. Както казах, последните няколко дни изобщо не бяха най-лесните. Така че ми се иска да мога да посоча нещо, което да ви даде повече за това, но в момента е такова, каквото е. Ето защо казвам, че просто трябва да оставя това настрана в момента и да се съсредоточа за това, което предстои. Много хубави неща има зад ъгъла", сподели българинът, цитиран от БГНЕС.

"Знаете ли, това е вторият пореден турнир от Шлема, в който се случва това, така че, какво да кажа? Мисля, че имам достатъчно опит в себе си, за да знам къде няма смисъл да продължавам повече, и мисля, че това е просто така. Харесва ли ми да го правя? Не, но това е положението. Затова явно е трудно за преглъщане", допълни Григор.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback