УЕФА сложи приемлив таван на цените на билетите за Шампионската лига

Взимат се мерки и за Лига Европа и Лигата на конференциите

02.09.2024 | 19:40 Редактор:
Босът на УЕФА Чеферин зарадва феновете.
Босът на УЕФА Чеферин зарадва феновете.

УЕФА зарадва футболните фенове с решението си да определи максимална цена от 60 евро за билетите за привържениците на гостуващите отбори в мачовете от Шампионската лига.

Това е с 10 евро по-малко спрямо предходния таван, който бе въведен от Европейската футболна асоциация през 2019 година. Плановете на централата са през следващия сезон цената да падне с още 10 евро до 50.

"Днешното решение е ключова стъпка в посока желанието на УЕФА изживяването на всички футболни фенове по време на мачовете да бъде по-добро. С въвеждането на тези по-достъпни цени искаме да приобщим още повече хора към спорта, в който привържениците пътуват из цяла Европа, за да подкрепят любимците си", каза президентът на УЕФА Александър Чеферин.

Решението на УЕФА да бъдат намалени цените на билетите за гостуващите фенове бе взето съвместно с Асоциацията на европейските клубове и организацията на Футболните привърженици в Европа. 

Освен в Шампионската лига, таван на цените ще има и за другите два турнира под егидата на УЕФА. Най-скъпите билети за гостувания в Лига Европа ще бъдат 40 евро, докато в Лигата на конференциите те ще бъдат не повече от 20 евро.

Снимка: БГНЕС