fallback

Стефка Костадинова: Чувстваме се горди и силни с успехите на Ружди Ружди

Председателят на БОК поздрави за достойното представяне Християн Стоянов и Стела Енева

01.09.2024 | 10:07 Автор: Вяра Димова

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Ружди Ружди, шампион в тласкането на гюле от Паралимпийските игри в Париж.

"От името на цялата олимпийска общност в България благодаря за това, че отново сънародниците ни се чувстват горди и силни с Вашите успехи. Златният медал е поредното доказателство, че пред човешката воля и дух няма прегради. Бъдете сигурен, че подобни успехи вдъхват вяра и увереност, че спортът може да носи радост и надежда в нелекото ежедневие на стотици хиляди наши сънародници", посочи тя.

Костадинова поздрави и треньора Радослав Тодоров.

"От години сте заедно в нелекия път към изкачването на световните върхове. Благодарение на вас в Париж отново прозвуча българският химн, след като преди няма и месец нашите олимпийци ни зарадваха със 7 медала във френската столица. Свидетели сме как волята, непримиримостта и високият спортен дух за пореден път обединяват нацията. Използвам случая да поздравя за четвъртите им места и другите ни двама параолимпийци Християн Стоянов и Стела Енева, както и председателя на Националната паралимпийска организация Илия Лалов за неговия апостолски плам в една благородна дейност", завършва поздравителният адрес на председателят на БОК.

Снимка: БОК

fallback
Още от Спорт
fallback