Стефка Костадинова: Чувстваме се горди и силни с успехите на Ружди Ружди

Председателят на БОК поздрави за достойното представяне Християн Стоянов и Стела Енева

01.09.2024 | 10:07 Редактор: Вяра Димова
Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Ружди Ружди.
Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Ружди Ружди.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до Ружди Ружди, шампион в тласкането на гюле от Паралимпийските игри в Париж.

"От името на цялата олимпийска общност в България благодаря за това, че отново сънародниците ни се чувстват горди и силни с Вашите успехи. Златният медал е поредното доказателство, че пред човешката воля и дух няма прегради. Бъдете сигурен, че подобни успехи вдъхват вяра и увереност, че спортът може да носи радост и надежда в нелекото ежедневие на стотици хиляди наши сънародници", посочи тя.

Костадинова поздрави и треньора Радослав Тодоров.

"От години сте заедно в нелекия път към изкачването на световните върхове. Благодарение на вас в Париж отново прозвуча българският химн, след като преди няма и месец нашите олимпийци ни зарадваха със 7 медала във френската столица. Свидетели сме как волята, непримиримостта и високият спортен дух за пореден път обединяват нацията. Използвам случая да поздравя за четвъртите им места и другите ни двама параолимпийци Християн Стоянов и Стела Енева, както и председателя на Националната паралимпийска организация Илия Лалов за неговия апостолски плам в една благородна дейност", завършва поздравителният адрес на председателят на БОК.

Снимка: БОК