"Манчестър Сити" пречупи "Уест Хям" в Лондон след хеттрик на Ерлинг Холанд

"Гражданите" са лидери в класирането с три победи от три мача

31.08.2024 | 21:30 Редактор: Вяра Димова
Ерлинг Холанд донесе успеха с хеттрик.
Ерлинг Холанд донесе успеха с хеттрик.

С 3:1 "Манчестър Сити" победи "Уест Хем" като гост в мач от 3-ия кръг на Висшата лига и продължава да е на върха с пълен актив от 9 точки. Ерлинг Холанд донесе успеха с хеттрик, а Рубен Диаш си отбеляза автогол.

Домакините започнаха напористо и още в началото стигнаха до добра възможност. Уан-Бисака проби отляво и центрира, след което топката се отклони в Рико Люис и се насочи опасно към втора греда, където Гвардиол успя да изпревари Михаил Антонио преди той да успее да стреля. Постепенно "Сити" наложи очаквания натиск и в седмата минута Холанд направи голям пропуск, след като отблизо не намери целта, засичайки топката с глава от чудесно центриране на Бернардо Силва.

При втората си възможност обаче норвежецът не срещи. В 10-ата минута Лукас Пакета сбърка пред наказателното поле, Силва отне топката и веднага изведе Холанд, който изпревари Килман и шутира прецизно, отбелязвайки петия си гол от началото на сезона.

В 19-ата минута лондончани изравниха с голяма доза късмет. Боуен бе изведен отдясно, справи се с Гвардиол, след което потърси с центриране Антонио, но Рубен Диаш отклони топката в собствената си врата.

За началото на второто полувреме Лукаш Фабиански замени Ареола на вратата на "Уест Хем", тъй като през първата част французинът се удари в гредата при една от намесите и получи контузия. В 83-ата минута Сити реши изхода на двубоя в своя полза. Резервата Матеус Нунеш проби през центъра и изведе по отличен начин норвежеца зад защитата. Головата машина на "гражданите" влезе в пеналта и с точен удар покрай Фабиански оформия втория си хеттрик от началото на сезона, като има вече 7 гола в първенството.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС