fallback

10 от "Арсенал" взеха само точка от домакинството си на "Брайтън"

Двата отбора завършиха 1:1 в Лондон

31.08.2024 | 16:37 Автор: Вяра Димова

Първи точки за сезона загуби "Арсенал", след като направи само 1:1 срещу "Брайтън", в първия мач от 3-ия кръг на Висшата лига. 

"Чайките" също бяха с пълен актив от първите си две срещи и след като играха с човек повече почти през цялото второ полувреме заради глупост на Деклан Райс, останаха непобедени при Фабиан Хюрцелер. В състава на домакините Микел Артета заложи на Леандро Тросар вместо Габриел Мартинели в предни позиции, което бе и единствената промяна. За гостите разликата бе на вратата, където Барт Фербрюген замени Джейсън Стийл, а освен това Карлос Балеба се появи вместо продадения на "Наполи" Били Гилмор. 

Домакините натиснаха още от началото и в 8-ата минута стигнаха до първата си ситуация. Йодегор намери отлично Сака, който от чиста позиция и доста близо до вратаря, стреля слабо от въздуха и Фербрюген се справи. 

Малко след това "чайките" показаха зъби и Минте стреля с глава в близкия ъгъл, но Рая спаси, а и ударът сякаш не бе точен. Малко след това ветеранът Джеймс Милнър получи мускулна контузия и бе заменен от Аяри. 

След почивката стана интересно. Райс направи нарушение край тъчлинията, след което забави изпълнението, чуквайки топката встрани, докато Фелтман го изрита, след като не успя да уцели кълбото. За ужас на местните фенове реферът показа втори жълт картон на Райс и остави домакините с човек по-малко.  Гостите веднага се активизираха и не след дълго изравниха. Минте бе изведен на чиста позиция срещу Рая, испанецът изби, но Жоао Педро бе на точното място и нямаше как да сбърка при добавката – 1:1. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback