Нова победа след късен обрат вкара "Лудогорец" в групите на Лига Европа

Разградчани надделяха с 2:1 над "Петрокуб" с гол в 93-ата минута

29.08.2024 | 22:08 Редактор: Вяра Димова
Лудогорец влезе в групите на Лига Европа.
Лудогорец влезе в групите на Лига Европа.

"Лудогорец" спешно приключи задачата да намери място в основната схема на турнира Лига Европа след победа с 2:1 в реванша от плейофния кръг на турнира срещу молдовския "Петрокуб". Разградчани продължават напред с общ резултат 6:1.

"Лудогорец" свърши основната си работа още в първия мач преди седмица, когато на свой терен спечели с 4:0 и реваншът на стадион "Зимбру" в Кишинев бе повече от протоколен. "Петрокуб" поведе преди почивката, но през втората част "Лудогорец" направи обрат с голове на Спас Делев и Рик Джонатан. Домакините играха с човек по-малко повече от половин час след два бързи жълти картона на защитника Виктор Мудрак.

И двата отбора имаха своите ситуации за гол през първата част, но домакините успяха да вземат аванс от един гол до почивката. Точен бе капитанът Владимир Амброс, който откри резултата в 28-а минута след асистенция на Михаил Лупан. Броени минути преди това "Лудогорец" изпусна стопроцентова ситуация, след като Сон излезе на стрелкова позиция, но не успя да преодолее вратаря на домакините.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: архив, lap.bg


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 19 минути
Браво на Лудогорец, много добър мач направиха! Направих голяма печалба от този мач, защото се доверих на прогнозите на този сайт, който е много успешен и имат отлична познаваемост:http://prognozi.free.bg Сигнализирай за неуместен коментар