"Левски" - ЦСКА ще се играе на "Васил Левски" с публика и на двата отбора

Това реши БФС, след като размени  VIII и XII кръг от програмата

29.08.2024 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Вечното дерби ще се играе пред публиката и на двата отбора
Вечното дерби ще се играе пред публиката и на двата отбора

Вечното дерби между "Левски" и ЦСКА от 8-ия кръг на шампионата ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" с публика на двата отбора. За целта от футболната централа разменят VIII и XII кръг от програмата на efbet Лига. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз.

На свиканото за днес заседание бяха поканени всички замесени страни. В Бояна пристигнаха собственикът на Левски Наско Сираков и изпълнителния директор на ЦСКА Стоян Орманджиев. Освен представители на двата клуба, в залата бяха още президентът на БФС Георги Иванов, както и хора от ММС, който е собственик на Националния стадион "Васил Левски", СДВР, Столична община и телевизията, която има ексклузивни права за излъчването на срещите от Първа лига.

"Ще се явим като медиатор, ще изслушаме двата клуба, за да намерим решения. Ще чуем всички заинтересовани страни. Знаете, че спортно-техническата комисия взе решение, което доведе до много негативни реакция. Трябва да намерим решение", заяви президентът на БФС Георги Иванов в началото на срещата.

След като бе изслушан, Наско Сираков напусна сградата в "Бояна" и обяви, че позицията на "Левски" е категорично мачът с ЦСКА да се играе на "Георги Аспарухов". Това в крайна сметка не беше уважено.

Снимка: БГНЕС