fallback

"Динамо" се наложи срещу "Карабах", "Слован" с победа над "Мидтиланд"

"Славия" направи всичко възможно, но не успя да елиминира френския "Лил"

29.08.2024 | 07:16 Автор: Деси Николова

Хърватският "Динамо" (Загреб), сръбският "Цървена звезда", френският "Лил" и словашкият "Слован" (Братислава) са последните участници в новото издание на Шампионската лига по футбол. 

"Динамо" (Загреб) победи отстранилия "Лудогорец" - "Карабах" (Азербайджан) и в реванша с 2:0 и с общо резултат 5:0 се класира в Шампионската лига. Марко Пяца вкара за хърватския шампион след половин час игра, а Матеус Силва от азербайджанския тим си вкара автогол в началото на втората част след рикошет при шут на Петер Сучич. В последните минути на мача Кевин Медина от "Карабах" получи червен картон, но тогава вече всичко беше решено.

"Цървена звезда" се наложи над норвежкия "Бодьо Глимт" с 2:0 в реванша след загуба с 1:2 в първия двубой. Бруно Дуарте откри от дузпа за сръбския гранд в средата на първото полувреме. Урош Спаич вкара за заветното 2:0 след час игра, като "звездашите" успяха да задържат преднината си до края. 

"Славия" (Прага) направи всичко възможно, но не успя да елиминира френския "Лил" - 2:1. Гръцкият халф Христос Заферис откри резултата за чехите още в петата минута, като те имаха пълна доминация през първата част, в която вратарят на французите Люка Шевалие. След почивката "Славия" се хвърли да изравнява резултата след 0:2 в първата среща, но се отвори и Едон Жегрова изравни за "песовете" в 77-ата минута. Иван Шранц отново даде преднина на "Славия" пет минути преди края на редовното време, а чехите удариха два пъти гредите в последните минути, но в крайна сметка отпадат от турнира, пише БНР.

Много драма имаше и в двубоя между "Слован" (Братислава) и "Mидтиланд". Марко Толич изведе "Слован" напред в резултата, но Догумар Симсир и Франкулино направиха пълен обрат за датчаните, които почти до края се виждаха победители. В 86-ата минута Тигран Барсегян изравни за "Слован" и когато се отиваше към продължения, Кирякос Савидис донесе скъпоценната победа за тима от словашката столица - 3:2.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Спорт
fallback