Сандро Тонали щастлив от наказанието му за незаконни залагания

Футболистът е помогнал и на други хора да се справят с проблемите с хазарта

28.08.2024 | 13:43 Редактор: Вяра Димова
Сандро Тонали може да се завърне в игра много скоро.
Сандро Тонали може да се завърне в игра много скоро.

Футболистът Сандро Тонали разкри, че е много щастлив, че неговото 10-месечно наказание заради незаконни залагания е помогнало на други хора да се справят с проблемите с хазарта.

24-годишният халф, който премина в "Нюкасъл" от "Милан" за 55 милиона британски лири през юли миналата година, беше наказан от Италианската футболна федерация през октомври, след като призна серия от нарушения по време на своята кариера.

Той може да се завърне в игра в двубоя от втория кръг на Купата на Лигата на "Нюкасъл" срещу "Нотингам Форест" в сряда вечерта, след като изтърпя наказанието си, което също включваше помощ за обучението на млади играчи относно опасностите от хазарта, и той ще го направи, знаейки, че неговият случай е помогнал на други да се изправят със собствените си проблеми.

"През първите три месеца срещнах много хора, особено в "Нюкасъл", които имаха този проблем и които никога не са говорили досега", каза футболистът в интервю за клубната телевизия.

"И те го направиха, когато всичко излезе наяве, когато излязоха статиите и проблемът ми стана публичен, така че след това те решиха да потърсят помощ и да спрат да задълбочават нещата. Това ме направи много щастлив. Тези хора получиха помощ само чрез разговори, но след това по още хиляди начини. Най-голямата стъпка е да можете да говорите за това, което носите в себе си, което никога преди не сте правили и нямате смелостта да направите", каза Тонали.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС