fallback

Преди ЦСКА - "Ботев" (Пд): "Канарчетата" продадоха Мартин Секулич, "армейците" без Локило и Делова

Мачът между двата отбора ще се играе в петък на стадиона в кв. "Надежда" в столицата

28.08.2024 | 11:43 Автор: Тодор Петров

"Ботев" (Пловдив) осъществи изходящ трансфер, информираха от футболния клуб. Централният нападател Мартин Секулич ще продължи кариерата си в руския втородивизионен "Урал".

25-годишният хърватин пристигна в "Ботев" през лятото на 2022 г. За този период той изигра общо 72 двубоя за "канарчетата", в които се отчете с 16 гола и две асистенции. 

Секулич бе част от отбора, триумфирал с Купата на България през изминалия сезон, като в шестте двубоя от турнира реализира пет попадения, включително и във финала с "Лудогорец", спечелен с 3:2 на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Така пловдивчани останаха без един от жокерите си в атака преди мача с ЦСКА този петък. "Армейците" пък ще бъдат без двама от най-качествените си футболисти и в символичното домакинство на стадиона в кв. "Надежда". Става дума за новите попълнения Лумбард Делова и Джейсън Локило.

Локило вече стартира тренировки по индивидуална програма, но няма да е готов за битката с "канарчетата". Двамата не играха и при гостуването на "Арда", загубено от "червените" с 1:2 в Кърджали.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback