Владо Манчев вместо Александър Томаш начело на ЦСКА срещу "Ботев" (Пд)

Филип Филипов получава последен шанс да запази директорския си пост

28.08.2024 | 09:06 Редактор: Тодор Петров
По неволя Владо Манчев ще трябва да води първия отбор на ЦСКА.
По неволя Владо Манчев ще трябва да води първия отбор на ЦСКА.

Треньорът на дублиращия отбор на ЦСКА Владимир Манчев най-вероятно ще води първия тим в домакинството срещу "Ботев" (Пловдив). Мачът е в петък от 21:30 часа на стадиона в квартал "Надежда" заради концертите на "Васил Левски".

"Армейците" трудно биха могли да уредят Александър Томаш документално за двубоя в петък, но той при всички положения ще бъде поне на трибуните. Именно Манчев провежда последните тренировки на "червените" след раздялата с Томислав Стипич.

Със сигурност Манчев и Томаш ще обсъдят заедно тактиката и състава на червените за срещата с канарчетата. Двамата вече няколко пъти са се чули по телефона, пише "Тема Спорт". Манчев има вече стаж като помощник-треньор на "Армията" при Христо Янев. Той е бил съотборник с Александър Томаш при "червените", като двамата са в приятелски отношения от 25 години.

В същото време Филип Филипов получава последен шанс да запази високия си пост в ЦСКА. Той е изпълнителен директор на клуба, но позициите му силно се разклатиха в последните седмици и голяма част от феновете се настроиха срещу него и искат незабавното му отстраняване. Подобни са нагласите и към Стоян Орманджиев.

Фичо отговаря за спортно-техническата част в ръководството и е пряко ангажиран със селекцията, която до момента търпи пълен провал, а и самият Филипов направи няколко анонса, които след това не се осъществиха.

Снимка: БГНЕС