fallback

ЦСКА плаща твърде солено за грешката с назначаването на Томислав Стипич

Александър Томаш е близо до треньорския пост, но и за него ще трябва да се плати немалка сума

27.08.2024 | 10:00 Автор: Тодор Петров

ЦСКА сам се докара дотам да трябва да плати солено за грешката с назначаване на треньор през лятната пауза. Свободен и очакващ споразумение с "армейците" беше Александър Томаш, който сега вероятно ще застане начело на отбора, но срещу компенсация от поне 250 000 лева, която ще прибере "Спартак" (Варна).

Сумата е далеч по-ниска от неустойката, която от Борисовата градина ще трябва да платят на треньора Томислав Стипич и неговия щаб, за да прекратят договорните си отношения с тях. Хърватинът и специалистите му претендират да получат всички заплати до края на своите контракти, които изтичат през лятото. Тоест освен възнагражденията им за август, които им се полагат, те очакват още по 10 заплати, за да си тръгнат от клуба, пише "Тема Спорт".

Стипич прибира по 20 000 евро месечно, а неговите асистенти Сергей Козанс, Милетко Кумич и Горан Брашнич се разписват срещу 7000 от европейската валута. Проста сметка показва, че заедно с августовските заплати ЦСКА трябва да преведе на хърватския старши треньор общо 220 000 евро, а на членовете на щаба му – 231 000 евро, или обърнато в лева сумарно около 900 000 лева.

Томислав Стипич категорично е отхвърлил опитите на "армейците" да понижат сумата за раздяла, като е готов да отведе случая и във ФИФА, ако не получи дължимото му по договор. Бившият треньор на ФК "Рига" бил категоричен, че вината за играта на отбора е била навсякъде другаде, но не и при него.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback