"Локомотив" (Пд) надви "Септември" с 3:2

Това е втора поредна победа като гост за тима на Любослав Пенев

26.08.2024 | 22:34 Редактор: Беатрис Младжова
Мачът с 5 гола се изигра в столицата.
Мачът с 5 гола се изигра в столицата.

"Локомотив" (Пд) победи "Септември" с 3:2 на стадион "Локомотив" в столичния квартал "Надежда". Мачът от шестия кръг на Първа лига донесе втората поредна победа като гост за тима на Любослав Пенев. "Локомотив" вече има актив от 10 точки и се изкачи на 4-то място във временното класиране.

В 39-ата минута "Септември" отбеляза първия си гол от началото на сезона. Второто полувреме започна с 3 смени за "Локомотив", а няколко минути по-късно те станаха 4 заради контузията на Христо Иванов. Това раздвижи играта на "смърфовете" и те изпуснаха чисто положение. Мартин Петков проби отляво и пусна успореден на голлинията пас, но Кристиян Пешов се размина с топката на празна врата.

В 76-ата минута "Септември" отбеляза втория си гол в мача. Митко Митков центрира на далечна греда, където Кристиян Томов традиционно не посмя да излезе и да боксира топката. Тя се озова на 2 метра пред него, където Кубрат Йонашчъ с удар от воле вкара за 2:2, предаде БГНЕС.

Развръзката дойде в 82-ата минута, когато "Локомотив" (Пд) отново излезе напред в резултата. Ангел Лясков получи пас от Мартин Петков, напредна отляво и почти от аутлинията центрира в наказателното поле. Мартин Паскалев игра с глава, но се получи пас към Димитър Илиев, който изненада вратаря на домакините и отбеляза от непосредствена близост за крайното 2:3.

Снимка: lap.bg