fallback

Александър Томаш застава начело на ЦСКА

"Армейците" ще платят солидна неустойка на "Спартак" (Варна)

26.08.2024 | 16:19 Автор: Деси Николова

ЦСКА е постигнал споразумение с Александър Томаш да стане старши треньор на тима. Вчера от Борисовата градина влязоха в контакт с наставника на "Спартак" (Варна), а днес са договорили всички детайли по преминаването му в клуба.

Той ще води червените заедно с щаба си в състав Констанин Мирчев – помощник, Христо Колев-Бащата – помощник, Тодор Кючуков – треньор на вратарите. ЦСКА ще заплати солидна неустойка на "Спартак", за да си осигури услугите на Томаш, който изведе соколите до исторически старт в първенството и второ място във временното класиране. 45-годишният специалист със сигурност ще ръководи ЦСКА във вечното дерби с "Левски" след паузата за националните отбори, като все още не е ясно дали ще поеме отбора още сега, преди домакинството на "Ботев" (Пловдив) в петък, пише "Тема Спорт".

Александър Томаш е юноша на ЦСКА, като същото се отнася и за помощниците му Мирчев и Кючуков. Той има 172 мача с червената фланелка и е двукратен шампион и носител на купата на страната с тима. Дебютира като треньор в елита с Верея през 2016 година, а след това води още "Берое", "Етър", "Локомотив" (Пловдив) и сега "Спартак" (Варна). Отдавна Томаш имаше желание да поеме отбора на сърцето си и беше ясно, че това рано или късно ще се случи.

Снимка: Lap.bg

fallback
Още от Спорт
fallback